Grøn IT

Varmepumpe Sentia grøn IT

 

Det er vigtigt for os at skabe et godt miljø både blandt kunder og medarbejdere, og ved at være en ansvarlig virksomhed, som handler med omtanke blandt andet i forhold til de investeringer vi laver i vores hostingcenter, mener vi at kunne gøre dette til alles fordel.

 

CO2-fri strøm fra danske vindmøller

I vores verden bruges der rigtig meget strøm. Derfor besluttede vi for år tilbage at skifte til Lokal Energi, hvorfra vi får leveret CO2-fri strøm fra danske vindmøller. 

Vores køleanlæg kører med frikøl ved temperaturer under 16 grader, hvilket vil sige en stor del af året. 

Affaldssortering sker efter strenge regler, og vi bruger så vidt muligt genbrugspapir til fakturaer, brochurer og øvrigt materiale.

 

KULDE BLIVER TIL VARME UDE I STUERNE

Med endnu et energisparende initiativ understreger vi vores profil som grøn IT virksomhed. Løsningen skabervarme hos 300 borgere i Albertslund Kommunen.

For at udnytte overskudsvarmen fra køleenheder i datacenteret har vi indgået et unikt samarbejde med Albertslund Kommune, som vil give en mærkbar effekt for borgerne i kommunen. Borgmester Steen Christiansen, Albertslund Kommune, fortæller om samarbejdet:

"Fra kommunens side sætter vi stor pris på samarbejdet med Sentia, som med dette initiativ understreger, at det sagtens kan lade sig gøre at kombinere ansvarlighed med forretning, og det kommer nu 300 Albertslund borgere til gode. Det kan godt være, at det ikke redder verden, men det er i mine øjne et stort skridt i den rigtige retning og jeg er sikker på, at fremtiden byder på mange flere nyskabende projekter. " 

 

ET INITIATIV PÅ FORKANT MED UDVIKLINGEN

Datacenter-virksomheder er generelt strømtunge og det er derfor oplagt at udnytte overskudsressourcer til energibesparelser.

Vores servere står under optimale temperaturforhold i vores datacenter, men den overskudsvarme, de skaber blev ikke udnyttet. I stedet for at sende varmen ud i den blå luft, sender vi den  videre til varmeværket i Albertslund, der bruger det til beboerne i kommunen.

Vi har to varmepumper, der er koblet direkte på det lokale fjernvarmeværk. Varmepumperne udnytter overskudsvarmen til at skabe fjernvarme i stedet for, at det bare sendes ud i atmosfæren.

 

Grøn Initiativpris Erhverv Albertslund Kommune

Vi har modtaget Grøn Initiativpris Erhverv fra Albertslund Kommune i 2015 og 2011 for vores grønne initiativer.

EET Group Hostingløsning hos Sentia

HOSTING

LÆS OM EET GROUP'S LØSNING HOS SENTIA


Kontakt Sentia online

VIL DU VIDE MERE?

UDFYLD EN WEBFORM, SÅ KONTAKTER VI DIG